Парламентарната асамблея на НАТО прие декларация за подкрепа на Украйна

...
 Парламентарната асамблея на НАТО прие декларация за подкрепа на Украйна
Коментари Харесай

НАТО в България: Парламентарната асамблея с декларация за подкрепа на Киев до победа

 

Парламентарната асамблея на НАТО одобри декларация за поддръжка на Украйна до победа. В София дойде генералният секретар Йенс Столтенберг, който се срещна на „ четири очи “ с премиера Димитър Главчев.

Съюзниците да разрешат на Киев да употребява западно оръжие, с което да се отбрани, само че и да нападна съветски военни цели, желаеха делегатите.

„ Трябва да доставим на Украйна това, от което тя има потребност. Надяваме се и стискаме палци на Киев за победа “, сподели Михал Шчерба, президент на Парламентарната асамблея на НАТО.

 Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София? 3 мин. Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София?  Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити 1 мин. Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити  Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата 3 мин. Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата  Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили 8 мин. Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили  Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “ 3 мин. Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “  Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас? 3 мин. Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас?  Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София? 3 мин. Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София?  Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити 1 мин. Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити  Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата 3 мин. Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата  Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили 8 мин. Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили  Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “ 3 мин. Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “  Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас? 3 мин. Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас?

Столтенберг прикани страните, които въоръжават Украйна, да анулират възбраната Киев да употребява западни оръжия против Русия. И даде за образец боевете при Харков.

„ 99% от военната помощ е от НАТО. Украинците с поддръжката на съдружниците от НАТО освободиха 50% от територията си. Проблемът е, че от месеци не доставяме оръжие на Украйна. Обещахме 1 милион муниции, само че не сме ги доставили “, съобщи Йенс Столтенберг - общоприет секретар на НАТО.

По-късно в Министерския съвет Столтенберг и Главчев обявиха – помощта за Украйна няма опция, само че без алиансът да бъде въвличан в спора.

Това разяснява българският президент пред публицисти в Швейцария

„ Няма тематика за изпращане на български бойци в Украйна “, сподели служебният министър председател Димитър Главчев.

„ НАТО дава военна помощ на Украйна. Това не прави съдружниците в НАТО част от спора. Съюзниците би трябвало са решат какви ограничавания да наложат на украинците. Моята позиция е, че поразяването на съветски военни цели отвън Украйна е законна част от самозащитата “, добави Столтемберг. 

Генералният секретар на НАТО уточни, че 18 страни влагат повече от 2% от Брутният вътрешен продукт за защита

Пред bTV някогашният украински президент Петро Порошенко сподели, че мирът за Украйна не значи капитулация.

Снимка: БГНЕС

„ Мирът за Украйна е не да приказваме за прекъсване на огъня и договаряния, а поддръжка за Украйна до цялостна победа! Победата за Украйна значи доставка на оръжия, наказания против Москва, участието ни в НАТО и в Европейския съюз “, Порошенко.

На срещата на върха във Вашингтон ще бъде разисквана концепцията Алиансът да има по-голяма роля при доставянето на военна помощ за Киев.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР